Tort vegan cu crema de avocado si caju mentolat si brownies - reteta vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan

Main Page



Tort vegan cu crema din inghetata de caju mentolata si brownies





Ingrediente:

2 cani lapte de migdale;

2 lg. otet de cidru de mere bio;

1 ¼ cani pireu de dovleac crud;



2/3 cani ulei de masline prima presare la rece;

2 lg. esenta de vanilie bio;

3 cani (de masurat) + 2 lg. faina de kamut sau spelt (sau un amestec de faina pt. copt fara gluten);

1 1/3 cani (de masurat) zahar brut;

2 lg. bicarbonat de sodiu;

1 lg.praf de copt;

½ lg-ta. sare neiodata;

4 cani inghetata raw de cajou si menta;



***Reteta pentru inghetata mentolata din alune de caju aici




 

10-15 bilute raw de brownie;



***Reteta pentru bilutele raw de brownies aici




 




Preparare: 

Se incalzeste cuptorul la 350 F si se intinde 1-2 lg. de ulei pe doua tavi de tort rotunde.

Se amesteca laptele vegetal cu otetul si se lasa sa se odihneasca timp de cateva minute.

Se adauga uleiul, esenta de vanilie si pireul de dovleac si se bate pana se obtine o crema omogena.

Se adauga zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea, apoi faina putin cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa fie cremos si destul de lichid.

Se imparte crema obtinuta in doua parti egale si se toarna in cele doua forme de prajitura.

Se dau la cuptor timp de 30 min.


Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.



Se transfera unul din torturi pe o farfurie pentru servit si se acopera cu jumatatea din cantitarea de inghetata.



Se aseaza al doilea tort peste inghetata si se acopera cu inghetata ramasa.



Se aseaza bilutele de brownie pe deasupra si se serveste.



Tortul ramas se pastreaza la congelator.




Se scoate si se lasa la temperatura camerei cu 30 min inainte de a-l servi din nou.



Pofta buna!


 


No comments:

Post a Comment