Flori de dovleac pané (sau vinete, dovlecei, conopida si brocoli)
Portii: 4-5
Ingrediente:
6-8 cani flori de dovleac (pot fi inlocuite cu 1-2 vinete, sau 3-4 dovlecei, o conopida, 2-3 brocoli);
2/3 cana faina de naut (sau boabe de naut macinate);
1/3 cana faina de kamut, spelt sauf ara gluten;
½ cana + 2 lg. lapte de migdale (sau un alt lapte vegetal);
½ cana ulei de masline prima presare la rece;
1 lg-ta. sare neiodata;
½ lg-ta. piper negru macinat;
1 lg-ta. pudra de usturoi bio;
1 lg-ta. paprika;
½ lg-ta. pudra de turmeric (optional);
Preparare:
1.
Florile de dovleac se spala si se strecoara.
Pentru reteta cu dovlecei: se
spala, se curata de coaja (daca nu sunt biologici) si se taie in felii de 0,5
cm.
Pentru
reteta cu vinete: se curata de coaja si se taie in felii de 1 cm.
Pentru reteta cu conopida si
brocoli : se separa in buchetele, se spala si se fierb la aburi timp de
5-7 minute.
2.
Se amesteca sarea si condimentele intr-un bol mic.
3.
Intr-un vas, se aseaza florile sau legumele si se
presara cu jumatate din cantitatea de condimente.
4.
Intr-un bol mediu, se amesteca fainurile cu restul
condimentelor.
Se adauga treptat laptele vegetal, pana cand se formeaza o crema
omogena. Se mai adauga lapte vegetal la nevoie.
5.
Se incalzesc 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie
mare.
6.
Florile (sau legumele, una cate una) se dau prin
crema de naut pe toate partile si se aseaza in uleiul incins.
7.
Se coace timp de 2-3 minute sau pana cand crema
devine o crusta aurie.
8.
Se scot intr-un vas din sticla sau metal, pe un
servetel absorbant.
9.
Se adauga ulei la nevoie si se coc in continuare
florile sau legumele ramase.
Se servesc calde sau reci, cu o salata
cruda de legume.
Se pastreaza la frigider 4-5 zile.
Pofta buna!
Cateva exemple de salate crude de legume aici:
Reteta de salata de sfecla cruda:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
Reteta de salata de rosii:
Reteta de salata de castraveti:
Un exemplu de reteta similara:
Conopida (si brocoli) pané la cuptor – reteta vegana / vegetariana
http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/conopida-si-brocoli-pane-la-cuptor.html
No comments:
Post a Comment