Flori de dovleac pané (sau vinete, dovlecei, conopida si brocoli)– reteta vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page





Flori de dovleac pané (sau vinete, dovlecei, conopida si brocoli)



Nota: O leguma (faina de naut) + o cereala (faina de kamut, spelt sau fara gluten) = o proteina vegetala completa.          
Portii: 4-5



Ingrediente:

6-8 cani flori de dovleac (pot fi inlocuite cu 1-2 vinete, sau 3-4 dovlecei, o conopida, 2-3 brocoli);

2/3 cana faina de naut (sau boabe de naut macinate);

1/3 cana faina de kamut, spelt sauf ara gluten;

½ cana + 2 lg. lapte de migdale (sau un alt lapte vegetal);

½ cana ulei de masline prima presare la rece;

1 lg-ta. sare neiodata;

½ lg-ta. piper negru macinat;

1 lg-ta. pudra de usturoi bio;

1 lg-ta. paprika;

½ lg-ta. pudra de turmeric (optional);



Preparare:

1.      Florile de dovleac se spala si se strecoara.


Pentru reteta cu dovlecei: se spala, se curata de coaja (daca nu sunt biologici) si se taie in felii de 0,5 cm.


Pentru reteta cu vinete: se curata de coaja si se taie in felii de 1 cm.


Pentru reteta cu conopida si brocoli : se separa in buchetele, se spala si se fierb la aburi timp de 5-7 minute.



2.      Se amesteca sarea si condimentele intr-un bol mic.

3.      Intr-un vas, se aseaza florile sau legumele si se presara cu jumatate din cantitatea de condimente.

4.      Intr-un bol mediu, se amesteca fainurile cu restul condimentelor. 

    
     Se adauga treptat laptele vegetal, pana cand se formeaza o crema omogena. Se mai adauga lapte vegetal la nevoie.



5.      Se incalzesc 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie mare.

6.      Florile (sau legumele, una cate una) se dau prin crema de naut pe toate partile si se aseaza in uleiul incins. 



7.      Se coace timp de 2-3 minute sau pana cand crema devine o crusta aurie.


8.      Se scot intr-un vas din sticla sau metal, pe un servetel absorbant.

9.      Se adauga ulei la nevoie si se coc in continuare florile sau legumele ramase.



Se servesc calde sau reci, cu o salata cruda de legume.


Se pastreaza la frigider 4-5 zile.


Pofta buna!



Cateva exemple de salate crude de legume aici:

 


Reteta de salata de rosii:
 

 


Reteta de salata de castraveti:



  

Un exemplu de reteta similara:

Conopida (si brocoli) pané la cuptor – reteta vegana / vegetariana

http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/conopida-si-brocoli-pane-la-cuptor.html




 

No comments:

Post a Comment