Fasole uscata boabe cu legume si boabe de porumb bio – reteta vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page





Fasole uscata boabe cu legume si boabe de porumb bio



Nota: O leguminoasa (fasole boabe) in combinatie cu o cereala (porumb) este un exemplu de proteina vegetala completa.

Reamintire: Pentru o alimentatie alcalina, cantitatea ideala de proteina (fasole boabe +  porumb in cazul acesta) nu trebuie sa depaseasca un sfert din farfuria cu mancare. Restul de trei sferturi trebuie sa fie umplut cu legume, pe cat posibil, crude.



Ingrediente:

4 cani de fasole boabe fiarta (inmuiata in prealabil peste noapte);

2 cani boabe porumb bio, dezghetate, incalzite in apa calda timp de 5-10 min si strecurate;

o ceapa mare taiata marunt;

4-5 lg. ulei de masline prima presare la rece;

½ ardei gras dulce;

un morcov razuit;

o lg-ta. sare neiodata si fara aditivi;

½ lg-ta. piper;

½ cana patrunjel verde maruntit;

2/3 cani apa (din apa in care a fiert fasolea, daca se poate);


Preparare:

Se caleste ceapa si usturoiul in ulei, la foc mic, 5 min.

Se adauga restul legumelor si se mai calesc 5 min.

Se adauga apa, fasolea, porumbul, sarea si piperul si se fierbe gtotul la foc mic, 2-3 min.

Se stinge focul, se adauga patrunjelul si se amesteca. 

Se serveste cu salata de cruditati.  

   
 

Cateva exemple de salate crude de legume aici:

Reteta de salata de sfecla cruda:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
Reteta de salata de rosii:
   

http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/salada-de-rosii-reteta-raw-vegana.html
 



Reteta de salata de castraveti:

  
 
Pofta buna!
 

No comments:

Post a Comment