Fasole uscata boabe cu
legume si boabe de porumb bio
Reamintire: Pentru o alimentatie alcalina, cantitatea ideala de proteina (fasole boabe + porumb in cazul acesta) nu trebuie sa depaseasca un sfert din farfuria cu mancare. Restul de trei sferturi trebuie sa fie umplut cu legume, pe cat posibil, crude.
4 cani de fasole boabe fiarta (inmuiata in prealabil peste noapte);
2 cani boabe porumb bio, dezghetate, incalzite in apa calda timp de 5-10
min si strecurate;
o ceapa mare taiata marunt;
4-5 lg. ulei de masline prima presare la rece;
½ ardei gras dulce;
un morcov razuit;
o lg-ta. sare neiodata si fara aditivi;
½ lg-ta. piper;
½ cana patrunjel verde maruntit;
2/3 cani apa (din apa in care a fiert fasolea, daca se poate);
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei, la foc mic, 5 min.
Se adauga restul legumelor si se mai calesc 5 min.
Se adauga apa, fasolea, porumbul, sarea si piperul si se fierbe gtotul
la foc mic, 2-3 min.
Se stinge focul, se adauga patrunjelul si se amesteca.
Se serveste cu salata de
cruditati.
Cateva exemple de salate crude de legume aici:
Reteta de salata
de sfecla cruda:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
Reteta de salata de rosii:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/salada-de-rosii-reteta-raw-vegana.html
Reteta de salata de castraveti:
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment