Salata bihoreana de castraveti (fara ulei) – reteta raw vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page


Salata bihoreana de castraveti (fara ulei) 

 


Portii: 4

 
Ingrediente: 


o ceapa mare taiata bucatele;

4 castraveti lungi (curatati de coaja, daca nu sunt bio), taiati in rondele subtiri;

2 lg. sare neiodata;

2 lg. otet de cidru de mere bio;

1 cana apa;

 


Preparare:

Intr-un vas mare, se aseaza castravetii si ceapa in straturi, presarand sare intre fiecare strat  si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei timp de o ora.

Se storc castravetii si ceapa intr-un strecurator, prin presare, sau cu mana si se aseaza intr-un alt vas.

Se amesteca cu restul ingredientelor si se serveste. Se mai strecoara din lichidul in surplus daca e nevoie.

Se pastreaza la rece timp de 3-4 zile (se stoarce lichidul in surplus in momentul cand se serveste din nou). Pofta buna!


No comments:

Post a Comment