Conopida (si brocoli) pané la cuptor – reteta vegana / vegetariana


Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page



Conopida (si brocoli) pané la cuptor – reteta vegana / vegetariana

Nota: O leguma (faina de naut) + o cereala (faina de kamut, spelt sau fara gluten) = o proteina vegetala completa.          

Portii: 4-5





Ingrediente:


2 conopide mici (sau o conopida si un brocoli);

2/3 cana faina de naut (sau boabe de naut macinate);

1/3 cana faina de kamut, spelt sau fara gluten;

½ cana + 2 lg. lapte de migdale sau un alt lapte vegetal;

3-4 lg. ulei de masline prima presare la rece;

1 lg-ta. sare neiodata;

½ lg-ta. piper negru macinat;

1 lg-ta. pudra de usturoi bio;

½ lg-ta. paprika;

1 lg-ta. marar verde maruntit;

3-4 linguri de drojdie inactiva (optional);


Preparare:

Se fierb in aburi conopida (si brocoli) timp de 5-7 minute.


Se amesteca sarea si condimentele intr-un bol mic.

Se amesteca uleiul si mararul si se intinde jumatate din cantitate in interiorul unui vas pentru cuptor.

Se aseaza legumele in vasul cu ulei si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente.


Intr-un bol mediu, se amesteca fainurile cu restul condimentelor si cu drojdia inactiva (optional).
 
Se adauga treptat laptele vegetal, pana cand se formeaza o crema omogena. Se mai adauga lapte vegetal la nevoie.


Se scurge un strat subtire de crema peste legume si se introduce vasul la cuptor, la 375 F.





Se coace timp de 25 min. sau pana cand crema devine o crusta aurie.

Inainte de a servi, se intinde pe deasupra restul de ulei cu marar.


Se serveste cald sau rece, cu o salata cruda de legume.





Cateva exemple de salate crude de legume aici:





Reteta de salata de sfecla cruda:



http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html





Reteta de salata de rosii:

 


Reteta de salata de castraveti:



  

Se pastreaza la frigider 4-5 zile.


Pofta buna!


No comments:

Post a Comment