Salata de vinete cu maioneza din cartofi – reteta vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page





Salata de vinete cu maioneza din cartofi 



Ingrediente:

2-3 vinete mari;

1 cana maioneza vegana din cartofi;


Reteta pentru maioneza vegana din cartofi:

http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/maioneza-cu-cartofi-reteta-vegana.html


2/3 lg-ta sare neiodata;

3-4 cepe verzi maruntite;

2-3 catei de usturoi bio;

½ cana de patrunjel verde proaspat;

½ cana de marar verde proaspat;

3-4 linguri de drojdie inactiva (optional);



Preparare:

Se coc vinetele in cuptor la 400 grade F cam 40 min (sau pe BBQ la foc minim cam 45 min), se curata de coaja si se lasa sa se stoarca min. 3 ore.

Vinetele stoarse impreuna cu verdeturile, usturoiul si sarea se amesteca in robot cu lama in forma de ‘s’ pana devin o crema omogena.

Se toarna crema obtinuta intr-un vas si se amesteca cu maioneza si restul ingredientelor cu o lingura de lemn.



Se serveste cu legume crude sau paine de casa de kamut sau spelt, sau ambele. ;-)

Se pastreaza la frigider 4-5 zile.

Pofta buna!




 

No comments:

Post a Comment