Salata de vinete cu maioneza din cartofi
2-3 vinete mari;
1 cana maioneza vegana din cartofi;
http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/maioneza-cu-cartofi-reteta-vegana.html
2/3 lg-ta sare neiodata;
3-4 cepe verzi maruntite;
2-3 catei de usturoi bio;
½ cana de patrunjel verde proaspat;
½ cana de marar verde proaspat;
3-4 linguri de drojdie inactiva (optional);
Preparare:
Se coc vinetele in cuptor la 400 grade F cam 40 min (sau pe BBQ la foc
minim cam 45 min), se curata de coaja si se lasa sa se stoarca min. 3 ore.
Vinetele stoarse impreuna cu verdeturile, usturoiul si sarea se amesteca
in robot cu lama in forma de ‘s’ pana devin o crema omogena.
Se toarna crema obtinuta intr-un vas si se amesteca cu maioneza si
restul ingredientelor cu o lingura de lemn.
Se serveste cu legume crude sau paine de casa de kamut sau spelt, sau
ambele. ;-)
Se pastreaza la frigider 4-5 zile.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment