Pireu de dovleac
Nota: Semintele de dovleac se spala si se usca, apoi se pun intr-o tava, la cuptor, la 400 F, timp de 10-15 min. Se intorc de pe o parte pe alta din cand in cand. Se servesc calde sau reci si sunt delicioase, pline de nutriente excelente si cu efoarte putine calorii.
Ingrediente:
un dovleac mare;
o cana apa;
Preparare:
Se porneste cuptorul la 400 F.
Se taie dovleacul in doua, se curata de seminte, se spala si se
strecoara apa.
Se aseaza cele doua jumatati cu fata in jos pe o tava.
Se adauga apa si se da la cuptor timp de 20 de min.
Se scoate dovleacul din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Se curata de coaja si se zdrobeste.
Restul se pastreaza la congelator, in pungi portionate de aprox. o cana
de pireu fiecare, pentru retetele urmatoare. Pota buna!
No comments:
Post a Comment