Pireu de dovleac - reteta vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan 
Main Page




Pireu de dovleac

Nota: Semintele de dovleac se spala si se usca, apoi se pun intr-o tava, la cuptor, la 400 F, timp de 10-15 min. Se intorc de pe o parte pe alta din cand in cand. Se servesc calde sau reci si sunt delicioase, pline de nutriente excelente si cu efoarte putine calorii.

Ingrediente:
un dovleac mare;
o cana apa;

Preparare:
Se porneste cuptorul la 400 F.
Se taie dovleacul in doua, se curata de seminte, se spala si se strecoara apa.
Se aseaza cele doua jumatati cu fata in jos pe o tava.
Se adauga apa si se da la cuptor timp de 20 de min.
Se scoate dovleacul din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Se curata de coaja si se zdrobeste.
Restul se pastreaza la congelator, in pungi portionate de aprox. o cana de pireu fiecare, pentru retetele urmatoare. Pota buna!
 

 

No comments:

Post a Comment