‘Cas’ din alune de caju
Nota: O aluna (caju) + o cereala (paine de kamut sau spelt) = o proteina vegetala completa.
Nota: O aluna (caju) + o cereala (paine de kamut sau spelt) = o proteina vegetala completa.
Iata si o alternativa a acestei retete, cu migdale in loc de alune de caju:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/branza-feta-din-migdale-la-cuptor.html
Sa revenim la reteta initiala de ‘Cas’ din alune de caju:
Ingrediente :
1 cana de alune de caju crude, inmuiate
peste noapte (sau minimum 8 ore);
2/3 cana apa;
2/3 lg-ta. sare neiodata;
2 lg. zeama de lamaie sau ¼
lamaie curatata de coaja si samburi;
2 lg. ulei de masline prima presare
la rece;
2 lg. fulgi de drojdie inactiva
(optional);
Preparare :
Se amesteca toate ingredientele
in robot, cu lama in forma de ‘s’, pana devin o crema omogena.
Se aseaza amestecul intr-un tifon
pentru strecurat branza, impaturat in 3.
Se leaga tifonul in forma de
minge si se atarna deasupra unui vas, la temperatura camerei, timp de 12 ore,
pentru a permite scurgerea lichidului in surplus.
Se inlatura tifonul si se stropeste
cu ulei de masline amestecat cu ierburi la alegere (de exemplu, 2 lg. ulei de
masline prima presare la rece amestecat cu o lg. marar proaspat, taiat marunt).
Se serveste pe paine proaspata
sau prajita de kamut sau spelt (sau fara paine) si cu legume crude.
Se incalzeste cuptorul la 350 F
(180 C) si se aseaza ‘branza’ intr-un bol pentru cuptor, uns cu ulei in
prealabil.
Se coace timp de 30 de minute sau
pana cand capata o culoare aurie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment