‘Cas’ din alune de caju – reteta vegana cruda (raw) / vegetariana


Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan
Main Page



‘Cas’ din alune de caju

Nota: O aluna (caju) + o cereala (paine de kamut sau spelt) = o proteina vegetala completa.




Iata si o alternativa a acestei retete, cu migdale in loc de alune de caju:

http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/branza-feta-din-migdale-la-cuptor.html




Sa revenim la reteta initiala de ‘Cas’ din alune de caju:


Ingrediente :



1 cana de alune de caju crude, inmuiate peste noapte (sau minimum 8 ore);

2/3 cana apa;

2/3 lg-ta. sare neiodata;

2 lg. zeama de lamaie sau ¼ lamaie curatata de coaja si samburi;

2 lg. ulei de masline prima presare la rece;

2 lg. fulgi de drojdie inactiva (optional);

Preparare :

Se amesteca toate ingredientele in robot, cu lama in forma de ‘s’, pana devin o crema omogena.



Se aseaza amestecul intr-un tifon pentru strecurat branza, impaturat in 3.

Se leaga tifonul in forma de minge si se atarna deasupra unui vas, la temperatura camerei, timp de 12 ore, pentru a permite scurgerea lichidului in surplus.

Se inlatura tifonul si se stropeste cu ulei de masline amestecat cu ierburi la alegere (de exemplu, 2 lg. ulei de masline prima presare la rece amestecat cu o lg. marar proaspat, taiat marunt).

Se serveste pe paine proaspata sau prajita de kamut sau spelt (sau fara paine) si cu legume crude.

*** Varianta la cuptor (optionnal) ***


Se incalzeste cuptorul la 350 F (180 C) si se aseaza ‘branza’ intr-un bol pentru cuptor, uns cu ulei in prealabil.

Se coace timp de 30 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.

Pofta buna! 


No comments:

Post a Comment