Main Page
Iata si o alternativa a acestei retete, cu nuci de caju in loc de migdale:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/cas-din-alune-de-caju-reteta-vegana.html
Sa revenim la reteta initiala de Branza Feta din migdale la cuptor:
Ingrediente:
1 cana de migdale crude, inmuiate
peste noapte (sau minimum 8 ore);
2/3 cana apa;
1 lg. sare neiodata;
2 lg. zeama de lamaie sau ¼
lamaie curatata de coaja si samburi;
3 lg. ulei de masline prima presare
la rece;
2 lg. fulgi de drojdie inactiva
(optional);
Se amesteca toate ingredientele
in robot, cu lama in forma de ‘s’, pana devin o crema omogena.
Se leaga tifonul in forma de minge si se atarna deasupra unui vas, la temperatura camerei, timp de 12 ore, pentru a permite scurgerea lichidului in surplus.
Se incalzeste cuptorul la 350 F
(180 C), se da la o parte tifonul si se aseaza branza intr-un bol pentru
cuptor, uns cu ulei in prealabil.
Se stropeste cu ulei de masline
amestecat cu ierburi la alegere (de exemplu, 2 lg. ulei de masline prima presare
la rece amestecat cu o lg. marar proaspat, taiat marunt).
Se serveste calda sau rece, pe
paine proaspata sau prajita de kamut sau spelt (sauf ara paine) si cu legume
crude.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment