Branza Feta din migdale la cuptor - reteta vegana / vegetariana

Vegetarian recipes in English  Recettes végétaliennes en Français Romana retete vegan

Main Page




Branza Feta din migdale la cuptor




Iata si o alternativa a acestei retete, cu nuci de caju in loc de migdale:

http://ioanarecipes.blogspot.ca/p/cas-din-alune-de-caju-reteta-vegana.html 




Sa revenim la reteta initiala de Branza Feta din migdale la cuptor:



Ingrediente:

1 cana de migdale crude, inmuiate peste noapte (sau minimum 8 ore);
2/3 cana apa;
1 lg. sare neiodata;
2 lg. zeama de lamaie sau ¼ lamaie curatata de coaja si samburi;
3 lg. ulei de masline prima presare la rece;
2 lg. fulgi de drojdie inactiva (optional);


Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in robot, cu lama in forma de ‘s’, pana devin o crema omogena.
Se aseaza amestecul intr-un tifon pentru strecurat branza, impaturat in 3.


Se leaga tifonul in forma de minge si se atarna deasupra unui vas, la temperatura camerei, timp de 12 ore, pentru a permite scurgerea lichidului in surplus.


Se incalzeste cuptorul la 350 F (180 C), se da la o parte tifonul si se aseaza branza intr-un bol pentru cuptor, uns cu ulei in prealabil.

Se coace timp de 30 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.

Se stropeste cu ulei de masline amestecat cu ierburi la alegere (de exemplu, 2 lg. ulei de masline prima presare la rece amestecat cu o lg. marar proaspat, taiat marunt).

Se serveste calda sau rece, pe paine proaspata sau prajita de kamut sau spelt (sauf ara paine) si cu legume crude.

Pofta buna! 
 

 


No comments:

Post a Comment