Mici sau hamburger-i din fasole rosie
Nota: O leguma (fasole) + o cereala (faina de kamut sau spelt) = o proteina vegetala completa.
Portii: 10-12
Ingrediente:
3 cani boabe de fasole uscata rosie organica, fiarta (hidratata 8 ore in prealabil);
4 cartofi fierti;
4 morcovi fierti;
2 rosii taiate cubulete mici;
¼ cana ulei de masline prima presare la rece;
½ lg-ta. pudra de usturoi biologic;
½ lg-ta.boia de ardei dulce sau afumata;
1 lg-ta cimbru uscat si maruntit;
1 lg-ta. sare
neiodata;
¼ lg-ta. piper negru
macinat;
1 lg-ta. praf de copt;
¼ cana pesmet de kamut sau fara gluten.
Preparare:
Se amesteca fasolea, cartofii, morcovii si uleiul in robot,
cu lama in forma de ‘s’ pana devin o crema omogena.
Se toarna crema intr-un bol, se adauga restul ingredientelor
si se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Se incalzeste cuptorul la 350 F.
Se fac micii sau hamburger-ii
si se aseaza pe o tava unsa cu ulei.
Se acopera si se coc timp de 30 min.
Se intorc dupa 15 minute.
Se scot din cuptor si se stropesc cu apa si ulei.
Se servesc calzi cu o salada de cruditati. Iata cateva
exemple de salate:
Salata cruda de sfecla:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment